Французькі винороби привітали перемогу Байдена з надією позбутись торгових мит Трампа

Понеділок, 9 листопада 2020, 08:35

Організації, що представляють виноробний сектор Франції, привітали обрання Джо Байдена, сподіваючись врегулювати торговельні суперечки, що загострилися під час президентства Дональда Трампа. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

"Я сподіваюся, що першою темою (обговорення між майбутньою американською адміністрацією і Євросоюзом - Ред.) може бути повернення до старих митних зборів і збереження "нормального режиму" щодо оподаткування французьких вин", - прокоментував вибори генеральний секретар Національної федерації профспілок сільгоспробітників (FNSEA) і голова Ради виноробів при міністерстві сільського господарства Франції Жером Деспі.

ЄС відповів на торгову війну Трампа: що це означає для України

Відзначається, що Байден мало висловлювався на тему торгового конфлікту  між Європою і Сполученими Штатами.

"Джо Байден ніколи не згадував тему мит..., але ми можемо сказати, що (його обрання - Ред.) сприятливе для нових переговорів", - висловив надію Деспі. 

Міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер заявив в минулу середу, що американські вибори, яким би не був їхній результат, "не сильно змінять наші комерційні відносини".

В середині жовтня 2019 року адміністрація Трампа ввела 25-відсоткове мито на французькі пляшкові неігристі вина, а також на алкогольну продукцію з інших європейських країн. Це різко збільшило ціни на французькі вина в США. 

Такий податок був введений Дональдом Трампом в розпал торгового конфлікту між виробником літаків Airbus і його американським конкурентом Boeing.

Цей захід мав серйозні наслідки для французького виноробного сектора: за заявою Федерації експортерів французьких вин і спиртних напоїв (FEVS), французькі компанії втрачали до одного мільйона євро в день. Загальний збиток склав близько 400 мільйонів євро за рік, повідомила в суботу, 7 листопада, FEVS.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: