Азербайджан хоче створити новий шлях між Вірменією і Карабахом раніше, ніж за домовленістю

Вівторок, 1 грудня 2020, 15:16

Азербайджан пропонує створити новий шлях між Вірменією і Нагірним Карабахом замість існуючого Лачинського коридору раніше, ніж це передбачено у домовленості про припинення вогню.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на "Эхо Кавказа", про це президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив у зверненні до народу. 

Лачинський коридор – головна транспортна артерія, що з’єднує Карабах із Вірменією. Місто Лачин знаходиться у його межах. 

Перемога з ускладненнями: з чим стикнувся Азербайджан після повернення Карабаху

"У розмовах з президентом Росії я казав, що місто Лачин також має бути повернене нам. Тому ми пропонуємо розробити маршрут нового коридору, що з’єднає Нагірний Карабах з Вірменією, та побудувати його. Вказано і час - протягом трьох років, але я думаю, що це можна зробити і раніше. Після визначення параметрів нового коридору місто Лачин також буде повернене нам", - заявив Ільхам Алієв у зверненні до народу. 

Нагадаємо, 10 листопада Вірменія, Азербайджан та Росія підписали спільний документ про припинення війни у Нагірному Карабаху. 

Детальніше про це читайте у статті: Капітуляція Вірменії: що змінює російська угода щодо Карабаху і чим вона загрожує Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: