Дещиця розповів про перспективу додаткових консульських установ у Польщі

Середа, 23 грудня 2020, 13:48

Посол України Андрій Дещиця розповів, що у зв’язку зі значним зростанням кількості українців у Польщі є потреба у відкритті ще кількох консульських установ у країні. 

Про це Дещиця розповів в інтерв’ю "Укрінформу", повідомляє "Європейська правда".

"Кількість громадян України в Польщі протягом останніх кількох років значно зросла, і вони очікують отримання якісної консульської допомоги і підтримки від Української держави. Тому у Варшаві, про що я вже згадував, у липні цього року ми відкрили нове приміщення консульського відділу посольства, де можемо приймати більшу кількість осіб у комфортніших умовах", - зазначив Дещиця.

Більшість мігрантів з України залишаться в Польщі на Різдво і Новий рік

Крім того, за його словами, в українських консульських установах у Варшаві, Гданську, Кракові та Любліні дещо розширено склад консульських працівників. 

"Зрозуміло, що цього недостатньо, як і не актуальним є розподіл Польщі на чотири консульські округи", - констатував Дещиця. 

Посол очікує, що вже невдовзі вдасться відкрити генконсульство України у Вроцлаві. Президент Зеленський обіцяв, що це відбудеться у 2021 році. 

"Об’єктивною є потреба відкриття ще однієї-двох консульських установ на заході і півночі Польщі, наприклад у Щецині та Познані", - сказав посол. 

Разом з генеральними консульствами українські представництва є у 13 із 16 воєводств Польщі. 

"Було б непогано розширити консульську присутність України у Підляському (Білосток), Вармінсько-Мазурському (Ольштин) та Свентокшиському (Кєльце) воєводствах. Сподіваємося, що вдасться відкрити українські представництва і там", - додав Дещиця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.