ЄС закликав Росію скасувати рішення про видворення американської правозахисниці

П'ятниця, 4 грудня 2020, 10:31

Європейський союз закликав російську владу скасувати рішення щодо анулювання дозволу на проживання американської правозахисниці Ванесси Коган.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві речника Єврокомісії Петера Стано.

"Росія: Анулювання дозволу на проживання виконавчому директору Stichting Justice Initiative Ванессі Коган і двотижневе повідомлення про необхідність покинути країну - ще один тривожний приклад репресій проти цивільного суспільства. ЄС закликає владу скасувати це рішення", - написав Стано.

Ванесса Коган є директором нідерландського фонду Stichting Justice Initiative, а також керує її російськими проєктами "Правова ініціатива" і "Астрея", що представляють інтереси росіян в ЄСПЛ.

У роботу правозахисників також входять справи жителів Кавказу. У грудні 2019 року "Правову ініціативу" внесли в Росії в список "іноземних агентів".

Коган має громадянства США і заміжня за громадянином РФ, двоє її дітей народилися в Росії. Вона живе в Росії останні 11 років і у вересні подала документи на отримання громадянства за спрощеною процедурою. 2 грудня їй повідомили, що міграційне управління МВС РФ анулювало її посвідку на проживання.

У документі це пояснювалося тим, що діяльність Коган "становить загрозу безпеці Російської Федерації". Від правозахисниці вимагають залишити країну протягом двох тижнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.