Україна вже півтора місяця чекає на обіцяні Іраном матеріали щодо літака МАУ

Понеділок, 7 грудня 2020, 13:52

З моменту останнього раунду переговорів, який відбувся в Тегерані у жовтні, минуло півтора місяця, а українське слідство досі не отримало обіцяних Іраном матеріалів та доказів.

Про це заявив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов на зустрічі з послом Ірану Манучехром Мораді в понеділок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

"Поки що слідство в Україні та Ірані йде окремим шляхом, хоча обидві сторони зацікавлені в об’єктивному розслідуванні збиття українського літака", - сказав Мамедов.  

Іран не надав Україні обіцяні документи про збиття літака МАУ - МЗС

Він підкреслив, що неналежне виконання досягнутих домовленостей не дає поки можливості говорити про наступну дату двосторонніх перемовин. 

"Немає сенсу проводити переговори заради самого процесу, важливі – ефективна співпраця і результат. І відповіді ми повинні надати якнайшвидше, адже вже в січні роковини авіакатастрофи", - резюмував Мамедов.

В середині листопада Мамедов заявляв, що іранська сторона затягує розслідування щодо збитого літака МАУ, ухиляючись від співпраці.

Після другого раунду переговорів 20 жовтня, які пройшли в Тегерані, заступник глави МЗС Євген Єнін заявляв, що Україна отримала запевнення щодо наявності в Ірану політичної волі якомога швидше відновити істину у справі про збиття літака.  

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, був збитий іранськими військовими у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту.

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.