ФБР перевіряє дані про плани передати РФ вкрадений ноутбук спікера Палати представників

Понеділок, 18 січня 2021, 13:16

Федеральне бюро розслідувань США перевіряє дані про те, що жінка, яка брала участь в штурмі в Капітолію 6 січня, вкрала ноутбук або жорсткий диск з офісу спікера Палати представників Ненсі Пелосі і мала намір продати його росіянам.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Офіційно інформація про крадіжку не підтверджувалася, але у ФБР заявили, що дані розслідуються і інформація про них була включена в письмові свідчення під присягою, що описують кримінальну справу проти Райлі Джун Вільямс, жінки з Пенсільванії, яку бачили на кадрах штурму 6 січня біля офісу Пелосі.

Інавгурація Байдена: у США готуються до збройних протестів, центр Вашингтона закритий

"Схоже, що Вільямс втекла. Згідно з інформацією місцевих правоохоронців у Гаррісбергу, мати Вільямс заявила, що Вільямс зібрала сумку і покинула її будинок, і сказала матері, що її не буде пару тижнів. Вільямс не надала матері ніякої інформації про її ймовірне місце перебування", - йдеться в письмових свідченнях, які були опубліковані в неділю.

Неясно, чи вдалося ФБР затримати цю жінку.

Згідно з письмовими свідченнями, свідок, який розмовляв з владою, стверджував, що бачив відео, на якому Вільямс "забирає портативний комп'ютер або жорсткий диск з офісу спікера Пелосі".

"[Свідок 1] заявив, що Вільямс мала намір відправити комп'ютерний пристрій другу в Росії, який тоді планував продати пристрій СЗР, Службі зовнішньої розвідки Росії", - зазначив агент.

"Згідно з [Свідком 1], передача комп'ютерного пристрою в Росію не відбулася з невідомих причин, і Вільямс все ще володіє комп'ютерним пристроєм або знищила його. У цій справі ведеться розслідування", - робить висновок агент.

На даний момент Вільямс звинувачується в проникненні в закрите приміщення і хуліганстві за свої дії всередині Капітолію.

Нагадаємо, минулого тижня у США взяли під варту кількох учасників штурму Капітолію, у тому числі Джейкоба Ентоні Ченслі, який називає себе шаманом QAnon, безглуздої теорії змови. 

13 січня Палата представників проголосувала за те, щоб Трамп став першим президентом США, якому двічі оголосили імпічмент.

Читайте також: Імпічмент 2.0: чи вдасться покарати Дональда Трампа і які наслідки це матиме

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.