Росія висилає двох співробітників посольства Нідерландів

Понеділок, 18 січня 2021, 14:00

МЗС РФ висловило рішучий протест через висилку російських дипломатів з Нідерландів і заявило про дзеркальний крок у відповідь.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС РФ.

"Вкотре влада Нідерландів вдалася до свого улюбленого прийому висунення необґрунтованих і наклепницьких звинувачень. Цей недружній і провокаційний крок, а також новий виток антиросійської істерії, організований Гаагою за допомогою проурядових ЗМІ, продемонстрували відсутність в голландських владних колах здорового глузду і розуміння реальних проблем в рамках російсько-нідерландських відносин, збереження тенденції до подальшого навмисного підриву їх основ", - йдеться у заяві.

У зовнішньополітичне відомство викликали тимчасового повіреного у справах Нідерландів, якому оголосили, що російська сторона, керуючись принципом взаємності, прийняла рішення вислати з Російської Федерації двох дипломатичних співробітників посольства Нідерландів в Москві.

"Вони повинні будуть покинути територію Російської Федерації в двотижневий термін", - заявили в МЗС РФ.

Нагадаємо, 10 грудня стало відомо, що Нідерланди висилають з країни двох дипломатів Російської Федерації, які, за висновками спецслужби, працювали на російську розвідку (Службу зовнішньої розвідки). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.