У Сенаті США відхилили ініціативу про неконституційність імпічменту Трампа

Середа, 27 січня 2021, 08:39

Сенат США відхилив ініціативу, якою пропонувалося визнати оголошення імпічменту колишньому президенту Дональду Трампу неконституційним.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє CBS News.

У вівторок сенатори склали присягу для майбутнього суду щодо імпічменту президента Дональда Трампа за підбурення до повстання, який має розпочатися через два тижні.

При цьому Сенат відхилив ініціативу, внесену сенатором-республіканцем Рендом Полом, якою він поставив під питання конституційність такого суду щодо колишнього президента.

Водночас, лише п’ять республіканців приєдналися до демократів у цьому рішенні. Це попередньо вказує, що у Сенаті навряд чи знайдеться 17 голосів від республіканців, необхідних для засудження Дональда Трампа. 

Суд щодо імпічменту має розпочатися на тижні від 8 лютого

Нагадаємо, 13 січня Палата представників затвердила одну статтю імпічменту Трампа, що зробило його першим президентом в історії США, якому оголосили імпічмент двічі. 25 січня статтю отримав Сенат США.

Демократи взялись розглядати резолюцію про імпічмент після того, як тодішній віцепрезидент Майк Пенс відхилив прохання застосувати 25-ту поправку до Конституції США щодо усунення Трампа. 

Лідер республіканської меншості у Сенаті Мітч Макконнелл раніше запропонував відкласти судовий розгляд до середини лютого, щоб дати юридичній групі Трампа час на підготовку.

Прихильники Дональда Трампа 6 січня прорвалися у Капітолій, що призвело до евакуації законодавців та 5 смертей, включаючи поліцейського. 

Читайте також: Покарання Трампа: чому зміна президента США не зупинила імпічмент.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.