Україна почала отримувати від НАТО засоби боротьби з коронавірусом

Середа, 17 лютого 2021, 15:16

Україна почала отримувати понад 9000 літрів дезінфікуючого засобу для поверхонь із запасів НАТО по боротьбі з пандемією.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на сайті Альянсу.

"Поставка координувалася Євроатлантичним координаційним центром НАТО з реагування на стихійні лиха (EADRCC) і Латвійською Республікою у відповідь на запит України про міжнародну допомогу у зв'язку з COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Дезінфікуючий засіб буде видаватися Державній прикордонній службі України та її прикордонним загонам в пунктах пропуску по всій країні.

Дезінфікуючий засіб вироблено латвійською компанією. Надання допомоги і транспортування в Україну були профінансовані Латвією в рамках їх внеску в Цільовий фонд НАТО по боротьбі з пандемією.

Після цієї поставки допомоги Україні від НАТО в найближчі тижні очікується прибуття нової допомоги, включаючи мобільні рентгенівські установки, камери від'ємного тиску, комбінезони біологічного захисту та портативні генератори кисню.

Цільовий фонд НАТО з реагування на пандемію управляє запасами медичного обладнання та предметів постачання за рахунок пожертвувань або цільових закупівель для надання негайної допомоги нужденним союзникам або партнерам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.