У Фінляндії виявили новий штам коронавірусу

Четвер, 18 лютого 2021, 10:22

Фінська мережа лабораторій Vita Laboratoriot повідомила про виявлення нового штаму коронавірусу - унікальна фінська варіація знайдена в пробах, взятих на півдні країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Штам отримав код Fin-796H, і в ньому містяться мутації, які раніше зустрічалися в британському і південноамериканському штамах. Однак їх комбінація, кажуть в лабораторії, раніше ніде не зустрічалася. 

"Новий варіант вірусу був виявлений у одного з пацієнтів на минулому тижні, так що поки нічого не відомо ні про ступінь заразності і поширення, ні про негативний вплив вакцини на новий штам", - сказала доцент лабораторії, мікробіолог Тару Мері.

За її словами, станом на зараз також не зрозуміло, де з'явився цей штам, однак вона вважає більш імовірним, що він розвинувся поза межами Фінляндії, оскільки в країні досить низький відсоток інфікованих COVID-19 в порівнянні з іншими країнами. 

Мікробіолог пояснює, що виявлення нового варіанту коронавірусу в Фінляндії було тільки питанням часу, тому що віруси постійно мутують. Що більше віруси досліджуються, то більше їхніх варіантів виявляють.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.