Меркель заявила про третю хвилю пандемії коронавірусу в Німеччині - ЗМІ

Вівторок, 23 лютого 2021, 20:52

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі з депутатами своєї консервативної партії заявила, що країна перебуває в третій хвилі пандемії коронавірусу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Reuters з посиланням на двох учасників зустрічі.

"Зараз ми знаходимося в третій хвилі", - процитували вони її слова  і сказали, що вона попередила, що будь-яке послаблення карантинних заходів, введених в кінці минулого року і продовжених до 7 березня, має здійснюватися обережно і поступово.

Закриття всіх другорядних підприємств і прикордонний контроль з Австрією і Чехії, де були спалахи інфекції, пов'язані з більш заразним штамом вірусу, допомогли Німеччині знизити кількість нових щоденних інфекцій COVID-19.

Але повільне впровадження вакцинації і ризик великих спалахів нових штамів, вже виявлених в Німеччині, може завадити будь-якому послабленню обмежень.

"Ми не можемо дозволити собі злети і падіння", - сказала Меркель на зустрічі, зазначивши, що вона хотіла б, щоб будь-яке повернення до нормального життя відбувалося обережно, щоб уникнути повторного введення карантину.

За словами джерел, вона додала, що підвищення доступності експрес-тестів і збільшення можливостей тестування може зробити повернення до нормального стану більш впевненим.

Нагадаємо, жорсткі обмеження на кордонах Німеччини будуть продовжені ще на вісім днів попри критику Європейської комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: