Третина мешканців Німеччини не хоче робити щеплення від коронавірусу

Середа, 24 лютого 2021, 15:45

34%  німців заявляють, що не дозволять зробити собі щеплення від коронавірусу.

Про це свідчать результати опитування Norstat Institut для Фонду Бертельсманна, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Згідно з опитуванням, прийняття обмежень, пов'язаних з коронавірусом, та готовність до вакцинації залежать від відповідних значень. Серед людей з гуманістичним характером, для яких такі цінності, як справедливість і толерантність, особливо важливі, близько 80%підтримують пріоритет захисту життя та обмеження, пов'язані з пандемією, заявив Фонд Бертельсмана в Гютерсло на презентації опитування.

Однак у групі людей, переважно орієнтованих на результати, майже кожен другий (46%) відкидає такі обмеження свободи.

Ті, хто критикує обмеження громадянських свобод, також скептично ставляться до щеплень. Згідно з дослідженням, 44% з групи людей, для яких важливі самореалізація та професійний успіх, не хочуть робити щеплення ні за яких обставин. У гуманістичній групі лише 25% проти вакцинації.

Загалом, згідно з дослідженням "Між свободою особистості та загальним благом", дві третини респондентів позитивно ставляться до коронавірусних обмежень. Кожен третій (34%) сказав, що не хоче робити щеплення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: