Глава дипломатії ЄС, який їде до Москви, закликав звільнити Навального

Середа, 3 лютого 2021, 07:36

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель закликав російську владу звільнити опозиціонера Алєксєя Навального.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві Борреля в Twitter.

"Винесення вироку Алєксєю Навальному суперечить міжнародним зобов'язанням Росії щодо верховенства права та основних свобод. Це суперечить рішенню ЄСПЛ, який визнав цю справу необґрунтованою. Я закликаю негайно звільнити його", - йдеться у повідомленні.

Боррель 4-6 лютого здійснить перший на цій посаді візит до Москви.

Під час візиту він говоритиме про дії Росії в Україні та в сусідніх країнах, а також про нещодавнє отруєння, затримання та арешт Навального і придушення протестів на його підтримку.

До візиту Борреля в Москву ЄС не прийматиме рішення, чи вводити додаткові санкції проти Росії за арешт Навального.

У Кремлі висловили сподівання, що ЄС "не робитиме дурниць" і не стане пов’язувати перспективи відносин зі справою Навального.

3 лютого Симоновський суд Москви скасував умовне покарання Алексєю Навальному по "справі Ів Роше" і призначив йому реальний термін - 3,5 роки у виправній колонії загального режиму.

При цьому від терміну відняли понад 10 місяців, які політик провів під домашнім арештом. Це означає, що Навальний повинен провести в колонії приблизно 2 роки й 8 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.