Київ отримав ноту від Пекіна через санкції проти китайських акціонерів "Мотор Січ"

Середа, 3 лютого 2021, 09:14

Міністерство закордонних справ України отримало від Китаю ноту у зв'язку із запровадженням Україною санкцій проти китайських акціонерів компанії "Мотор Січ".

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Дійсно, МЗС України отримало ноту від китайської сторони щодо ситуації навколо "Мотор Січ". Нота є конфіденційним дипломатичним листуванням, тому її зміст розголошувати не можемо. Міністерство поінформувало державні органи, які займаються цією справою, про документ", - сказав Ніколенко.

При цьому він підкреслив, що українська сторона, як і раніше, налаштована на вирішення усіх питань, що знаходяться на порядку денному відносин України та Китаю.

Президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 січня 2021 року, яке передбачає застосування спеціальних економічних санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січі".

Купівля китайськими інвесторами контрольного пакета акцій АТ "Мотор Січ" викликала занепокоєння в США через нарощування військової потужності Пекіна. 

Водночас в українському уряд виступають за те, щоб стратегічні українські підприємства залишалися у власності держави, хоча і розуміє важливість залучення інвесторів до "Мотор Січ".

Детальніше читайте у статті $3,5 млрд з бюджету України: чим загрожує суперечка з новим інвестором "Мотор Січі"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.