В Австрії затримали репера-неонациста, чиї расистські пісні надихали ультраправих

Середа, 3 лютого 2021, 17:52

Влада Австрії затримала репера, відомого як Містер Бонд, чиї антисемітські і расистські пісні отримали широку популярність серед крайніх правих.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Поліція південної федеральної землі Каринтія заявила, що затримання відбулося після тривалого розслідування. В будинку 36-річного чоловіка було вилучено зброю, військовий прапор нацистської епохи і інші нацистські предмети.

У Німеччині починають суд над чоловіком, який торік напав на синагогу у Галле

Стверджується, що пісні Містера Бонда використовувалися під час смертоносного нападу в Німеччині у жовтні 2019 року, коли озброєний неонацист скоїв напад на синагогу в місті Галле на сході Німеччини, а потім убив перехожу жінку і чоловіка.

Стрілок, Стівен Балліет, в прямому ефірі вів трансляцію своїх вбивств і сказав суду минулого року, що використовував музику Бонда у ролі саундтреку і коментаря до його дій.

Протягом багатьох років репер переховувався від правоохоронних органів, і багато хто вважав, що він живе у Відні. Однак влада провела арешт в південному місті Патерніон. 20 січня відбулися обшуки в будинку підозрюваного, але новини про арешт з'явилися тільки у вівторок.

"Слова його пісень прославляють націонал-соціалізм і носять антисемітський, расистський та ксенофобний характер", - заявили в міністерстві внутрішніх справ.

Репер також імовірно переклав і опублікував расистський маніфест терориста з Крайстчерча в Новій Зеландії.

Крім розпалювання расової ненависті і просування нацистських ідей, він також підозрюється в порушенні авторських прав інших митців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.