Меркель закликала припинити репресії в Білорусі

Субота, 6 лютого 2021, 15:42

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель висловила солідарність з демонстрантами в Білорусі, які вже пів року щотижня виходять на акції з вимогою демократії і свободи.

Про це вона заявила у суботньому відеозверненні, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Меркель закликала керівництво в Мінську негайно припинити репресії і звільнити політв'язнів.

"Влада (Білорусі - ред.) розраховує на те, що світ в черговий раз забуде цих мужніх людей. Ми не повинні допустити цього. Німеччина і Європейський Союз і надалі притягатимуть до відповідальності винних у порушеннях прав людини в Білорусі, як ми це вже робимо у випадку з санкціями ЄС", - сказала Меркель.

Вона нагадала, що Німеччина вже полегшила отримання віз для білоруських опозиціонерів та інших осіб, які зазнали переслідувань. Берлін також виділяє стипендії і підтримує незалежні засоби масової інформації у Білорусі.

При цьому канцлерка визнала, що ці дії не дозволять врегулювати конфлікт в Білорусі.

Вирішити цей конфлікт ззовні неможливо. Але ця допомога показує цим мужнім людям, що ми на їхньому боці і чуємо їхні голоси так само, як це було пів року тому", - підкреслила Меркель.

Вона знову заявила, що Німеччина і ЄС не визнають результати минулорічних серпневих президентських виборів в Білорусі, бо вони не були демократичними, вільними і справедливими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.