Німецькі ультраправі на виборах до Бундестагу просуватимуть вихід з Євросоюзу

Понеділок, 12 квітня 2021, 08:20

Німецька правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" на партійному з'їзді у неділю ухвалила програму, з якою піде на вибори до Бундестагу, що мають відбутися у вересні цього року. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

Делегати значно загострили деякі формулювання програми порівняно з проєктом, внесеним керівництвом партії. 

Наступник Меркель закликає партію швидше визначитися з кандидатом на посаду канцлера

Зокрема, значна більшість делегатів висловилася за вихід Німеччини з Євросоюзу. "Ми вважаємо за необхідне вихід Німеччини з Європейського Союзу та заснування нової європейської економічної спільноти та спільноти за інтересами", - йдеться у програмі.

Ще одна радикальна вимога партії, яку проштовхнуло радикальне крило політсили, - заборона на возз'єднання сімей для біженців. 

Серед інших пунктів - повернення контролю та "фізичних бар'єрів" на кордонах Німеччини, а також вже відомі вимоги партії - загальнонаціональні референдуми, відмова від євро, заборона мінаретів та підтримка традиційних родин.

В ухваленій резолюції щодо політики протидії поширенню коронавірусної інфекції правопопулісти вимагають завершення локдауну та закидають німецькому уряду насаджування "політики страху". Партія також відкидає "непрямий" примус до вакцинації та тестування на коронавірус і висловилася проти обов'язкового носіння захисних масок.

На попередніх виборах до Бундестагу в 2017 році "Альтернатива для Німеччини" набрала 12,6% голосів. Це - третій результат після консерваторів та соціал-демократів. Партія відома також своїми тісними зв'язками з Росією.

Читайте також: Провал партії Меркель: що показала "генеральна репетиція" виборів до Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.