Естонія тверда як скеля в підтримці України — прем'єрка

Вівторок, 20 квітня 2021, 15:53

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що її уряд засуджує військовий тиск з боку Росії та інформаційні операції, спрямовані проти України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона заявила на засіданні урядової комісії з безпеки.

Члени урядової комісії з безпеки отримали інформацію щодо діяльності збройних сил Російської Федерації навколо України, в тому числі на окупованих територіях, а також інших кроках РФ з ескалації напруги у відносинах з Україною.

Каллас заявила, що "Естонія тверда як скеля в підтримці суверенітету України, її європейської та євроатлантичної інтеграції".

"Ми закликаємо Росію утримуватися від будь-якої ескалації напруги на Сході України і в Криму та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов’язань, в тому числі в галузі контролю озброєнь. Естонія тісно співпрацює з союзниками і партнерами, щоб застосувати всі необхідні заходи для стримування Росії", - сказала вона.

Нагадаємо, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною та заявив про найбільше зосередження російських військ, яке будь-коли було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.