ЄС запустив судовий процес проти AstraZeneca через невиконання контракту

Понеділок, 26 квітня 2021, 15:41

Європейська комісія заявила в понеділок, що запустила судовий процес проти AstraZeneca за недотримання контракту компанією на поставку вакцин проти COVID-19 і за відсутність надійного плану із забезпечення своєчасних поставок.

Про це на брифінгу в понеділок заявив речник Єврокомісії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Відповідно до контракту компанія зобов'язувалася докласти "всі розумні зусилля" для доставки 180 мільйонів доз вакцини в ЄС у другому кварталі цього року та в цілому 300 мільйонів доз у період з грудня по червень.

Меркель зробила щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca

Але компанія 12 березня заявила, що доставить тільки одну третину від цього обсягу. Через тиждень після цього Європейська комісія направила компанії юридичний лист в рамках першого етапу офіційної процедури вирішення спорів.

"Минулої п'ятниці Комісія розпочала судовий процес проти AstraZeneca", - заявив на пресконференції в Брюсселі представник ЄС, зазначивши, що всі 27 країн ЄС підтримали цей крок.

"Деякі умови контракту не були дотримані, і компанія не змогла розробити надійну стратегію для забезпечення своєчасної доставки доз", - сказав речник.

"Ми хочемо забезпечити швидку доставку достатньої кількості доз, на які європейські громадяни мають право і які були обіцяні на підставі контракту", - додав він.

Читайте також: Втеча від AstraZeneca: як Україні допоможе досвід ЄС з поєднання вакцин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.