Білий дім: США підтримують Україну, та рішення про членство приймає НАТО

Вівторок, 6 квітня 2021, 21:04

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Україна давно прагне вступити до НАТО, і що адміністрація Байдена підтримує Київ, але рішення про вступ залежить від цілого Альянсу.

Про це Псакі сказала на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Псакі коментувала заяву президента Володимира Зеленського про те, що Україна має вступити до НАТО для того, щоб війна на Донбасі завершилася.

У Кремлі заявили, що вступ України до НАТО їй не допоможе

Журналісти також звернули увагу Псакі на те, що  Зеленський підняв тему членства України в НАТО у розмові з прем’єр-міністром Канади у вівторок.

Псакі зазначила, що членство у НАТО є давнім прагненням України, і це питання піднімалося у цілій низці розмов з американськими посадовцями впродовж років, зокрема і в останній розмові президента Зеленського з Байденом. 

Вона зазначила, що Білий дім у заяві за підсумками розмови надав свою позицію щодо цього питання. 

"Це є прагненням України вже деякий час, ми довгий час обговорюємо це з Україною", - сказала речниця Білого дому.

"Ми їх сильно підтримуємо, ми з ними взаємодіємо, працюємо, щоб дати відсіч дестабілізуючим діям, але це рішення має ухвалити НАТО", - наголосила Джен Псакі.

Як повідомляла "ЄвроПравда", у телефонній розмові з Байденом президент Зеленський отримав відповідь на своє запитання щодо членства України в НАТО. Адміністрація Байдена вважає, що реалізація програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях, є центральною для євроатлантичних прагнень України.

Читайте детальніше у статті: Між міфами та натяками: приховані деталі розмови Байдена і Зеленського

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.