США готують нові санкції проти РФ, можливе видворення дипломатів – ЗМІ

Четвер, 8 квітня 2021, 09:08

В адміністрації Джо Байдена завершили розвідувальний огляд передбачуваних російських злочинів, таких як втручання у вибори та хакерська атака на SolarWinds, підготувавши грунт для кроків США у відповідь на дії РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Потенційні кроки можуть передбачати санкції та висилку російських розвідників у США під дипломатичним прикриттям, заявили джерела.

Очікувалося, що американські високопосадовці зустрінуться в середу, щоб обговорити, які кроки вжити.

Співрозмовник агентства, знайомий з обговореннями, сказав, що відповідь США, ймовірно, міститиме кілька елементів. В неї мають входити санкції, спрямовані на людей, близьких до президента Росії Владіміра Путіна, а також агентства, пов'язані з втручанням у вибори.

Ці дії стануть результатом огляду, який президент Джо Байден розпорядився провести у перший повний день перебування на посаді за чотирма напрямками: втручання у вибори в США, повідомлення про російські нагороди за американських солдатів в Афганістані, атака на SolarWinds та отруєння російського опозиційного лідера Алєксєя Навального.

Адміністрація оголосила про санкції проти російських чиновників щодо Навального минулого місяця, але до цього часу призупинила дії в інших трьох областях.

Росія досі заперечувала всі звинувачення проти неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.