У місії США при ОБСЄ заявили про перекидання Росією важкого озброєння в окупований Крим

Четвер, 13 травня 2021, 19:14

У місії США при ОБСЄ наголосили, що Росія, попри заяви про відведення військ від українських кордонів, продовжує перекидати важке озброєння в окупований Крим.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила в.о. керівника місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Вона зазначила, що Вашингтон продовжує пильно стежити за ситуацією після заяв Росії про зменшення чисельності сил.

Кремль прокоментував побоювання ЄС про плани Росії на Донбас, про які писали ЗМІ

"Навіть після заяв РФ про скорочення чисельності сил уздовж кордону з Україною, Росія нещодавно перекинула до Криму десантно-штурмові елементи, танки T-72Б3, 120-мм міномети, 122-мм гаубиці, бронетранспортери та інше озброєння", - зауважила вона.

Елізабет Розенсток-Сіллер зауважила також, що Росія продовжує призов молодих людей в окупованому Криму, а ситуація з правами людини продовжує погіршуватися. 

Також вона висловила стурбованість ситуацією у зоні бойових дій на сході України та проблемами з доступом для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що в абсолютній більшості випадків стаються на території, контрольованій бойовиками, а також частими нападами на безпілотники місії. 

"Ми закликаємо Росію дати вказівку силам, які вона озброює, навчає, здійснює керівництво ними і бере участь у боях поруч з ними, припинити таке поводження з СММ та забезпечити спостерігачам повну свободу пересувань для виконання своїх повноважень… Ми закликаємо Росію припинити репресії  в Криму та звільнити всіх українців-політв’язнів, яких вона утримує. Ми і далі закликаємо РФ припинити мілітаризацію та окупацію Криму і вивести свої сили та озброєння зі сходу України", - заявила Елізабет Розенсток-Сіллер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.