Естонія у червні дозволить великі масові заходи з ковід-сертифікатом

Четвер, 27 травня 2021, 13:54

Естонія з 14 червня відкриє можливіть участі у великих масових заходах для людей, які вже перехворіли коронавірусною хворобою, або отримали щеплення, або мають негативний тест - на основі цифрового сертифікату.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Як розповіла прем'єр-міністр Кая Каллас, з цього дня великі масові заходи будуть відкриті для людей, які перехворіли або отримали щеплення від коронавірусу, або перед подією отримали негативний тест. 

Австрія запровадила COVID-сертифікати, не чекаючи ЄС

Використання цифрового сертифікату буде добровільним - організатори можуть не вимагати його, але тоді для них діятимуть жорсткіші обмеження щодо кількості учасників.  

В уряді уточнили, що не йдеться про "паспорт вакцинації", тому що перепусткою на захід буде не тільки щеплення, а й довідка про негативний результат тесту або про перенесену хворобу. 

З ковід-сертифікатом планують дозволити організацію масових заходів до 2000 осіб у приміщеннях та до 6000 осіб під відкритим небом. 

Без довідки про щеплення, негативний тест або перенесену хворобу всередині приміщень будуть дозволені події за участі до 600 осіб, а під відкритим небом - до 1000 осіб. 

За даними Європейського центру попередження і контролю захворювань, на цей час принаймні першою дозою щеплені 39% дорослого населення країни, а обома дозами - 17,5%. Це приблизно на рівні середніх показників у ЄС.

Весняна хвиля епідемії в Естонії продовжує спадати. Якщо на піку в середині березня реєстрували понад півтори тисячі заражень за добу, останнім часом показники менші 300. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.