Кулеба прокоментував, чи допомагає Україна США із розслідуванням справи Джуліані

Четвер, 6 травня 2021, 11:02

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що не чув про офіційні запити ФБР до України щодо справи Джуліані - юриста експрезидента США Дональда Трампа, але Україна відкрита до допомоги, якщо за нею звернуться. 

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю CNN.

Минулого місяця у домівці Джуліані в Манхеттені провели обшук у зв’язку з тривалим кримінальним розслідуванням щодо його пов’язаної з Україною діяльності в останні роки президентства Трампа. 

Дмитро Кулеба сказав, що йому не відомо про будь-які офіційні запити ФБР до України з проханням про сприяння у розслідуванні щодо Джуліані.

Він зазначив, що Україна "відкрита до допомоги" у відповідь на запити ФБР, тому що країні "немає чого приховувати".

Глава МЗС зазначив, що не може судити, чи були певні дії Джуліані порушенням законодавства, проте сказав, що він "явно грав у політику та зробив ситуацію ризиковою для України та її відносин із Вашингтоном".

"Ми зробили усе можливе, щоб уникнути цієї пастки і зберегти двопартійну підтримку України з боку США", - зазначив Дмитро Кулеба.

В інтерв’ю він сказав також, що часи Трампа через цю ситуацію були "складними" для України.

Як відомо, звинувачення Дональда Трампа у тиску на Зеленського під час телефонної розмови задля розгляду справи проти сина Джо Байдена стали підставою для його першого імпічменту. Тоді Сенат виправдав Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: