Президентка Молдови зробила щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca

П'ятниця, 7 травня 2021, 11:25

Президентка Молдови Мая Санду 7 травня зробила щеплення першою дозою вакцини від коронавірусу шведсько-британської компанії AstraZeneca. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Санду сказала, що вакцинується, аби послужити стимулом для жителів Молдови, які ще не зробили щеплення. 

Румунія надасть Україні та Молдові по 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca

"Єдина можливість зупинити пандемію - це вакцинуватися. Я рада вам повідомити, що в найближчі дні у нас буде достатньо вакцин, щоб можна було вакцинувати всіх охочих", - зазначила Санду після вакцинації.

З 31 березня в Молдові офіційно розпочався другий етап вакцинації від коронавірусу. 

Згідно з планом імунізації, на цьому етапі вакцину можуть отримати люди, старші 60 років, і ті, хто страждає хронічними хворобами, громадяни у віці від 18 до 60 років із захворюваннями, що підвищують ризик розвитку важких форм COVID-19.

До другого етапу вакцинації також входять співробітники органів забезпечення громадського порядку і держбезпеки, в тому числі парламенту, посольств, адміністрації президента, уряду, міністерств і підвідомчих структур, профспілок, місцевих структур влади і пенітенціарної системи. Вже після початку кампанії вакцинації в список пріоритетних груп включили і журналістів.

Паралельно триває вакцинація медпрацівників та інших освітян.

За два місяці вакцинації в Молдові використали 171 820 доз препаратів від коронавірусу. Першу дозу вакцини отримали 150 173 людини, обидві дози - понад 21,6 тис.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.