Рейтинг правлячої партії Словаччини впав до 8,2% після скандалів з російською вакциною

Понеділок, 14 червня 2021, 09:56

Правляча партія Словаччини OĽANO продовжує втрачати рейтинг, незважаючи на нещодавню відставку Ігоря Матовича з посади прем'єр-міністра після скандалу з закупівлею російської вакцини "Спутник V".

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

Останні опитування в червні свідчать про падіння рейтингу партії до 8,2%, що є найнижчим показником з січня 2020 року. Партія стала несподіваним переможцем на виборах у лютому 2020 року, набравши 25% голосів.

Різке зниження популярності відображає ставлення до колишнього прем'єр-міністра Ігоря Матовича, рівень довіри до якого різко впав серед виборців.

Матович пішов з посади лише після одного року на посаді на тлі політичної кризи, що випливала з його конфронтаційного стилю політики та стосунків з Росією щодо вакцини "Спутник V".

Партія OĽANO не змогла покращити свої позиції навіть після того, як Матович обмінявся місцями з колишнім міністром фінансів Едуардом Гегером.

Минулого тижня стало відомо, що уряд Словаччини не планує закуповувати нові партії російської вакцини "Спутник V" через низький інтерес до неї словаків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.