У Кремлі розповіли про графік саміту Байдена і Путіна

Вівторок, 15 червня 2021, 11:26

Зустріч президентів Росії та США Владіміра Путіна і Джо Байдена в Женеві, запланована на 16 червня, буде складатися з трьох частин: бесіда у вузькому колі, потім в розширеному і продовження переговорів після перерви.

Про це розповів на брифінгу в Москві помічник російського лідера Юрій Ушаков, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на РБК.

За словами Ушакова, зустріч двох президентів розпочнеться о 13:00 за місцевим часом (14:00 з Києвом). Путін приїде до Женеви в середу. На віллі La Grange його зустріне президент Швейцарії Гі Пармелен, потім туди прибуде Байден. Після церемонії фотографування і виступу Пармелена почнеться саміт.

Дипломати та експерти по РФ відмовили Байдена від пресконференції з Путіним - ЗМІ

"Переговори заплановані з трьох частин. Перша - бесіда у вузькому складі, потім в розширеному. Потім невелика перерва на чай і каву і потім продовження переговорів", - розповів Ушаков.

Потім президенти окремо виступлять на пресконференціях, і після завершення саміту Путін зустрінеться зі швейцарським колегою.

Пізніше речник російського президента Дмитрій Пєсков заявив, що "переговори розраховані приблизно на 4-5 годин".

Водночас швейцарські ЗМІ повідомили, що Байден прибуде до Женеви вже у вівторок ввечері. 

Раніше Байден пояснив, що вирішив не проводити спільну пресконференцію з Путіним в Женеві, тому що не хоче, щоб замість результатів зустрічі обговорювалися подробиці публічного виступу лідерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.