У Берліні 60 поліцейських отримали травми внаслідок сутичок з ліворадикалами

Середа, 16 червня 2021, 17:43

У Берліні намір правоохоронців проінспектувати будинок, частково зайнятий сквотерами-ліворадикалами і перетворений ними на "територію для своїх", призвів до сутичок.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel і Tagesspiegel.

Будівля розташована на Рігерштрасе 94 у районі Фрідріхсхайн. Причиною заворушень стала запланована інспекція будівлі у четвер, 17 червня, для перевірки дотримання норм пожежної безпеки. У зв’язку з цим поліція заздалегідь заборонила зібрання у кварталі та паркування на деяких ділянках вулиці з другої половини дня середи до вечора п’ятниці. У загороджену зону мали пропускати тільки мешканців цих будинків. "Сквотери" у свою чергу вважають пожежну інспекцію приводом виселити їх з будівлі та намагалися заблокувати перевірку через суд. 

 

Поліцію вранці у середу зустріли барикадами з шин, колючого дроту й інших підручних матеріалів, які на додачу підпалили, та камінням. "Сквотерів" та їхніх прихильників було близько двохсот людей, у своєму Твіттері вони заявили, що "захищають автономну зону".

 

Правоохоронці задіяли спецтехніку для розкидання барикад та водомет. Після опівдня ситуація заспокоїлася, а поліція все ж встановила кордон.

У поліції повідомляють про 60 травмованих співробітників. 

У зв’язку з подіями сенатор Берліна з внутрішніх справ Андреас Гейзель скасував участь у зустрічі з колегами з інших земель.

"Ті, хто підпалюють шини на вулиці міста - не борються за вільні простори "лівих", а залякують мешканців місцевої громади", - заявив він.   

Будинок перетворився на місце зустрічей для ліворадикальних активістів ще з 90-х років. Минулого жовтня поліція розігнала подібний "сквот" поруч на Лібігштрасе 34, відомий як Liebig 34. Раніше "сквотів" у Берліні було набагато більше. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: