Рада восени розгляне звернення до США про надання Україні статусу основного союзника

Четвер, 17 червня 2021, 14:19

Верховна рада розгляне проєкт постанови про звернення до Конгресу США щодо надання Україні статусу основного союзника Сполучених Штатів поза межами НАТО восени.

Про це у коментарі журналістам розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на УНІАН.

"Ми вирішили вчора з Гончаренком (народним депутатом від "Європейської солідарності". – Ред.) відкласти це на осінь, дочекатись візиту президента України до президента США, побачити, які будуть настрої і яка буде ситуація, і потім восени вже це зробити", - зазначив депутат.

Байден: наступні місяці покажуть, чи можна довіряти Путіну

Арахамія додав, що ця постанова - це "політична заява", яка наразі не є необхідною, проте загалом необхідна для розширення можливостей для України, зокрема, для надання окремих програм військової допомоги.

"Восени, якщо буде потреба, будемо голосувати", - сказав він.

15 червня народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що у ВР зібрано 150 підписів за проведення позачергового засідання для розгляду звернення до Конгресу щодо надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО.

Статус основного союзника за межами НАТО США надають країнам з-поза блоку, із якими будують виключно тісні стратегічні і військові відносини.

Президент Джо Байден запросив Володимира Зеленського відвідати США у липні.

Заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга в інтерв’ю "Європейській правді" розповів, що під час запланованого візиту Зеленського до Вашингтона у липні Україна і США можуть підписати низку безпекових документів.

Дивіться інтерв’ю Андрій Сибіга: відповідальний за зовнішню політику Банкової. Перше інтерв’ю дипломата

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.