В парламенті Швеції звинуватили уряд у проваленій боротьбі з пандемією

Четвер, 3 червня 2021, 15:02

У четвер конституційний комітет парламенту Швеції звинуватив уряд у тому, що він провалив низку важливих аспектів у боротьбі з пандемією COVID-19.

Про це йдеться в публікації Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Комітет заявив, що влада надто повільно впровадила систему тестування і відстеження, не змогла захистити літніх людей, і не забезпечила чіткого поділу відповідальності між національними та місцевими органами влади.

Швеція повністю вакцинувала від коронавірусу понад мільйон людей

Водноча комітет не коментував суперечливу стратегію Швеції щодо відмови від повного локдауну.

"Ясно, що Швеція не була достатньо підготовлена ​​перед пандемією, та ми можемо отримати уроки з багатьох виявлених основних невдач", - хаявив Ганс Екстром, заступник голови комітету і соціал-демократ.

У Швеції кількість загиблих від коронавірусу була вищою, ніж у її скандинавських сусідів, але нижчою, ніж в більшості європейських країн, які вводили локдауни.

Комітет заявив, що уряду слід було швидше створити структуру для тестування і відстеження, швидше розробити закон, що дає йому ширші повноваження по боротьбі з кризою, і швидше ізолювати будинки для літніх людей.

"Реакція уряду була недостатньою", - заявила голова комітету Карін Енстром з опозиційної Поміркованої партії.

Уряд під керівництвом соціал-демократів уже визнав, що не зробив достатньо для захисту жителів будинків для людей похилого віку.

Станом на 26 травня у Швеції було підтверджено понад 1 мільйон випадків захворювання і близько 14 500 смертей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.