Франція готується відкритися для вакцинованих туристів з ЄС та ще кількох країн

П'ятниця, 4 червня 2021, 11:23

Франція з 9 червня збирається дозволити в’їзд без вимоги негативного тесту на коронавірус для туристів з країн Євросоюзу, які вже отримали щеплення.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro, про це в телеефірі заявив міністр з питань транспорту Жан-Батіст Джеббарі. 

Уряд класифікував країни світу за трьома зонами - зеленою, помаранчевою і червоною, що визначатимуть можливість та умови в’їзду іноземців до Франції. 

 

До зеленої зони внесли країни ЄС та Європейської економічної зони, також Австралію, Японію, Південну Корею, Нову Зеландію та Ізраїль. 

"Якщо людина з такої країни вже вакцинована, для в’їзду тест не потрібен. Якщо ж щеплення ще немає, мандрівники повинні будуть показати негативний ПЛР-тест або антиген-тест, зроблений не раніше 72 годин до прибуття", - деталізував міністр. 

До помаранчевої зони віднесли країни, де ситуація з вірусом залишається непевною, але їх не вважають зоною поширення небезпечних штамів. До неї потрапила більшість країн світу, включно з Україною.

Для вакцинованих мандрівників з цих країн можливо в’їхати з негативним тестом, зробленим не раніше 72 годин до поїздки, або ж антиген-тестом, не давнішим 48 годин. Для тих, хто ще не щеплений, в’їзд з тестом можливий лише за наявності важливої причини. 

До червоної зони віднесли країни з ризиком поширення мутованих штамів, зокрема, ПАР, Бразилію, Індію та Туреччину. З цих країн, незалежно від наявності щеплення, в’їхати до Франції з тестом буде можливо лише за наявності вкрай важливої причини. 

Читайте також: З дітьми на море: які країни та з якими вимогами відкриті для туристів у 2021 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: