Грузія відкрила доступ до вакцини Pfizer для всіх охочих від 18 років

Середа, 14 липня 2021, 14:45

Грузія з 14 липня відкриває реєстрацію на щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer для всіх охочих від 18 років.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на "Эхо Кавказа", про це заявив керівник Національного центру з контролю за захворюваннями Аміран Гамкрелідзе. 

Він повідомив, що 14 липня Грузія отримала ще 28 тисяч доз Pfizer/BioNTech, яких вистачить для вакцинації 14 тисяч людей, і до кінця липня очікує додаткові поставки.

З 15-00 має відкритися можливість зареєструватися на щеплення нею для всіх охочих від 18 років. Досі молоді пропонували китайські препарати Sinopharm і Sinovac.

Безпосередньо вакцинація почнеться з 16 липня у чотирьох клініках Тбілісі, а також у Горі, Батумі і Кутаїсі. Посадовець пообіцяв, що до кінця місяця щепитися вакциною Pfizer/BioNTech, яка потребує екстремально низьких температур для зберігання, можна буде у загалом 95 клініках.

Аміран Гамкрелидзе зазначив, що після отримання наступної партії вакцини щеплення відкриють і для підлітків від 16 років.

Раніше в органах охорони здоров’я заявили, що Грузія домовилася з Pfizer про загалом мільйон доз вакцини. Окрім того, ще одну партію подарують США, але її обсяг не називали.  

За даними на 14 липня, у Грузії за увесь час кампанії вакцинувалися принаймні однією дозою близько 195 тисяч осіб, завершили щеплення - близько 122 тисяч. Населення країни - близько 3,7 млн.

Останніми днями в країні почала зростати щоденна кількість заражень коронавірусом. 13 липня вперше за два місяці показники наблизилися до 2000 випадків. За минулу добу виявили 1663 нових випадки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: