У Вільнюсі знищили 5 тисяч доз вакцини Moderna: закінчився термін придатності

П'ятниця, 16 липня 2021, 13:59

У Вільнюсі за кілька останніх днів знищили 5 тисяч доз вакцини Moderna через закінчення терміну придатності. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

"У Вільнюсі в останні тижні утилізували вакцину Moderna, закінчився термін придатності 5 тисяч доз. У найближчі дні подивимося, скільки людей щеплюватиметься Moderna", - сказав глава Вільнюського центру вакцинації Кіпрас Красаускас

У Литві планують робити щеплення від коронавірусу на пляжах

За його словами, та сама доля може спіткати вакцини інших виробників. 

"За моїми даними, в серпні піднімуть питання якоїсь кількості доз Pfizer, але точні дані може надати міністерство. Зараз, наскільки я знаю, частина муніципалітетів навіть не бере вакцину - кажуть, не треба, ми не зможемо її використовувати, а потім зробите нас винними, що ми не змогли її використати до закінчення терміну придатності", - сказав він. "Якщо у нас нічого не зміниться, то, можливо, треба планувати подарувати вакцину якій-небудь країні - не в ЄС і не в Північній Америці, - з якими ми хочемо зав'язати або вже зав'язали відносини", - зауважив Красаускас. 

У Вільнюсі вже діють мобільні центри вакцинації, також почнуть курсувати спеціальні автобуси. У таких центрах можна зробити щеплення вакциною Janssen. 

Нагадаємо, Литва з 1 липня скасувала карантин, запроваджений у зв’язку з епідемією коронавірусу в листопаді 2020 року, але деякі обмеження продовжать діяти. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.