Австрія посилить низку коронавірусних обмежень з 22 липня

П'ятниця, 16 липня 2021, 14:16

На тлі зростання числа випадків зараження коронавірусом влада Австрії вирішила з 22 липня посилити низку заходів зі стримування пандемії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Трохи більше тижня тому було оголошено про пом'якшення карантинних заходів, в тому числі вимог до масок в магазинах. Але з ростом рівня інфікування влада вирішила повернути частину обмежень.

З 22 липня маски більше не будуть обов'язковими в роздрібній торгівлі, але, як і раніше, будуть потрібні в громадському транспорті та супермаркетах.

Інші посилення включають правила відвідування нічних клубів і великих заходів, контактні дані для відвідування ресторанів і барів.

З 22 липня відвідувати нічні клуби зможуть тільки люди, які пройшли вакцинацію або отримали негативний результат ПЛР-тесту менше 72 годин назад. Людей, що вилікувалися від вірусу, або з негативним результатом тесту на антигени, більше не пускатимуть.

Найближчим часом ресторанам і барам і раніше необхідно буде збирати контактні дані відвідувачів. Ця вимога була пом'якшено, але тепер воно знову повернеться.

Нагадаємо, Австрія з 1 липня дозволила в'їзд вакцинованим українцям з метою відвідання близьких та друзів, а також з туристичною метою.

Читайте також: Подорожі повертаються: правила в’їзду українських туристів до Шенгену і не тільки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.