НАТО помиляється, коли озирається на Москву щодо членства України - Єлісєєв

П'ятниця, 9 липня 2021, 17:43

Країнам-членам НАТО не варто озиратися на Кремль, ухвалюючи рішення про наступні етапи зближення України з Альянсом, тому що це тільки допоможе Росії протидіяти руху України до НАТО.

Таку думку в інтерв’ю "Європейській правді" висловив Костянтин Єлісєєв, дипломатичний радник Петра Порошенка під час його президентства.

Він зауважив, що Росія неодмінно продовжить працювати проти членства України в НАТО, і в діалозі з партнерами важливо пояснювати, що їхні вагання з приводу зближення з Україною через небажання дратувати Росію тільки посилюватимуть "апетити" Кремля. 

У НАТО натякнули, що для ПДЧ або членства недостатньо виконання певних критеріїв

"Тут треба чітко і аргументовано казати партнерам: чим більше ви вагаєтеся, чим більше ви, як-то кажуть, "чухаєте потилицю", тим більше ви посилюєте апетит у Росії протидіяти нашій інтеграції до НАТО… Я в цій ситуації діяв би за принципом - хоча це не дуже дипломатично - "клин клином вибивають". Чим скоріше НАТО нам дасть ПДЧ і членство, тим швидше Росія заспокоїться", - зазначив Костянтин Єлісєєв. 

Він додав, що західні партнери завжди "озиралися" на Росію та навів приклад, що деякі країни ЄС вже після Майдану вагались підписувати Угоду про асоціацію, побоюючись реакції Кремля. 

Повну версію інтерв’ю дивіться на Youtube-каналі "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.