На британській залізниці та в метро Лондона не виявили слідів коронавірусу

Понеділок, 2 серпня 2021, 12:29

Дослідження проб повітря та з поверхонь на британській залізниці не виявили в них коронавірусу.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на BBC, про це заявила компанія-оператор залізниці Network Rail.

Тести проводилися у січні та в червні на чотирьох великих залізничних станціях та в поїздах. Дві серії забору зразків провели на станціях London Euston, Birmingham New Street, Liverpool Lime Street та Manchester Piccadilly.

Забір зразків повітря здійснювався протягом години, також брали зразки з поверхонь, до яких найчастіше торкаються пасажири, зокрема поручнів екскаваторів. Так само проводилися тести у потягах, що курсують між станціями. 

Дослідники з Імперського коледжу Лондона після цього проаналізували зразки та не виявили зараження жодної з поверхонь, як і повітря. 

Аналогічні тести проводили в лютому 2021 року у лондонському метро та автобусах - тоді у всіх пробах також не виявили вірусу. 

У компанії вважають, що це свідчить про гарний результат дезінфекційних робіт та використання пасажирами масок.

Після лютневого дослідження експерти Імперського коледжу застерегли, що результати дослідження не означають, що у метро вірус зовсім не циркулює, та закликали пасажирів не послаблювати пильність. 

Нагадаємо, з 19 липня в Англії скасували майже всі обмеження на контакти, що діяли у зв’язку з епідемією, проте маски у транспортній мережі Лондона і далі залишаються обов’язковими, а у людних місцях - "рекомендуються". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.