У Швеції критикують главу МЗС після розіграшу російських пранкерів

П'ятниця, 6 серпня 2021, 15:02

Опозиційна партія "Шведські демократи" вимагає від конституційного комітету перевірити роботу міністерства закордонних справ Швеції після того як його очільниця стала жертвою розіграшу російських пранкерів Вована і Лексуса.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на телерадіокомпанію SVT.

Розмова була опублікована на Youtube, її частини оприлюднили російські ЗМІ. За даними міністерства закордонних справ, розмова відтворюється такою, якою вона була.

Речник з питань зовнішньої політики "Шведських демократів" Маркус Вішель у своєму запиті на перевірку конституційним комітетом стверджує, що такі "проколи"  завдають шкоди шведській дипломатії.

Вован і Лексус у розмові з Лінде назвалися Юлією Навальною та Леонідом Волковим, дружиною та соратником ув'язненого опозиціонера Алєксєя Навального.

У розмові Лінде обговорює, серед іншого, допомогу російському громадянському суспільству та санкції ЄС проти Росії через порушення прав людини.

"Той факт, що міністр закордонних справ опинилася в такій ситуації, також свідчить про відсутність порядку у міністерстві закордонних справ, частині урядових установ, за які Енн Лінде несе високу відповідальність", - написав Вішель у звіті, поданому до Ріксдагу та конституційного комітету.

Сама Лінде не коментує цю інформацію. Але Expressen, яка першою написала про інцидент, отримала письмовий коментар від пресслужби МЗС, у якому зазначається, що "міністерство закордонних справ має процедури для підготовки переговорів міністра закордонних справ, їх дотримувалися, але, на жаль, у цьому випадку їх виявилося недостатньо".

Міністерство закордонних справ також заявило, що інцидент не вплинув на відносини з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.