Кліматичні активісти третій тиждень голодують в Берліні перед виборами у Німеччині

Вівторок, 14 вересня 2021, 10:28

Група молодих людей третій тиждень голодує в Берліні напередодні парламентських виборів 26 вересня, заявляючи, що політичні партії Німеччини неадекватно борються зі зміною клімату.

Про це йдеться в публікації BBC, пише "Європейська правда".

Протестувальники у віці від 18 до 27 років пообіцяли продовжувати голодування доти, доки три провідні кандидати, які претендують на місце канцлерки Ангели Меркель, не погодяться зустрітися з ними.

Поруч з офісом канцлера Німеччини в Берліні вони розгорнули наметове містечко і розвішали банери.

Шестеро молодих людей, які голодують понад два тижні, кажуть, що почуваються слабкими. Ще четверо осіб приєднались до голодування за межами наметового містечка.

 
Фото: Тімо Кнорр

27-річний Якоб Гайнце каже, що хоча він боїться наслідків свого безстрокового голодування, його страх перед зміною клімату більший.

"Я вже сказав своїм батькам і друзям, що є шанс, що я більше не побачу їх… Я роблю це, тому що наші уряди не можуть врятувати молоде покоління від майбутнього, яке виходить за межі уяви. Це жахливо. Ми зіткнемося з війною за ресурси, такі як вода, їжа і земля, і це вже реальність для багато людей в світі", - сказав Гайнце.

До загальних виборів у Німеччині залишилося менше двох тижнів. Якоб і його товариші вимагають, щоб три провідні кандидати на місце Ангели Меркель прийшли і поговорили з ними.

Вибори в Німеччині: соціал-демократи збільшили відрив від блоку Меркель на 6%

Зміна клімату вже раніше викликали масові вуличні протести молодих активістів у Німеччині, але смертоносні повені цього літа на заході країни збільшили стурбованість громадськості.

Навіть на фоні стихійного лиха, кажуть учасники голодування, жодна з основних політичних партій, включно з партією "Зелених", не пропонує адекватних заходів для вирішення проблеми.

Активісти кажуть, що тільки одна з кандидатів у канцлери, лідерка "Зелених" Анналена Бербок, говорила з ними телефоном, але не задовольнила їхню вимогу про публічну розмову. Бербок закликала їх припинити голодування, але активісти, чиї дії викликають все більшого розголосу, пообіцяли продовжити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.