Макрон представив план пожвавлення економіки Франції на 30 млрд євро

Вівторок, 12 жовтня 2021, 15:13

Франція інвестує 30 мільярдів євро в стратегічні сектори промисловості - включаючи ядерну енергетику, водень, зелену мобільність, біотехнології, космос і індустрію культури - в рамках нового плану реіндустріалізації країни після коронавірусної кризи.

Про це заявив президент Еммануель Макрон у вівторок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Ключем до всього цього є наша незалежність", - сказав Еммануель Макрон, оприлюднивши план під назвою "Франція-2030" в Єлисейському палаці.

Уряд Франції пообіцяв заморозити ціни на газ

За словами Макрона, "метою номер один" є інвестиції в ядерне виробництво, тому держава виділить 1 млрд євро на підтримку малих ядерних реакторів і технологій поводження з ядерними відходами.

Макрон додав, що водень також буде одним з головних пріоритетів, тому в країні має бути як мінімум 2 великих електролізних заводи.

За словами Макрона, інвестиції в енергетичний сектор і в зниження викидів вуглецю від промислового виробництва складуть 8 млрд євро.

План також буде включати інвестиції в розмірі 4 млрд євро в автомобілебудування і авіабудування з наголосом на виробництво електричних і гібридних автомобілів, а також екологічно чистих літаків.

Макрон створив комісію по боротьбі з теоріями змови, які "отруюють" французьке суспільство

Два мільярди євро будуть інвестовані в агропродовольчу промисловість, приділяючи особливу увагу цифровим, робототехнічним і генетичним інноваціям, в той час як галузь охорони здоров'я отримає 7,5 млрд євро.

Крім того, країна інвестує 6 млрд євро з метою уникнути дефіциту поставок напівпровідників, прагнучи подвоїти виробництво електроніки до 2030 року.

Пакет "Франція-2030" також буде включати допомогу індустрії культури з акцентом на візуальний контент, а також на космічний сектор.  На освіту і професійну підготовку також буде виділено 2 млрд євро.

Про план було вперше оголошено перед початком цього літа. Він покликаний доповнити план відновлення країни на 100 мільярдів євро більш довгостроковими інвестиціями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.