У Нідерландах максимум заражень з початку пандемії

Понеділок, 15 листопада 2021, 16:16

Кількість позитивних тестів на коронавірус, виявлених за добу у Нідерландах, склала понад 19 200.

Про це заявив голова Національного координаційного центру розподілу пацієнтів (LCPS) Ернст Койперс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на телерадіокомпанію NOS.

Це найвища кількість інфекцій з початку пандемії коронавірусу в Нідерландах. Як зазначається, сьогоднішні цифри надзвичайно високі через несправність систем в останні дні. Крім того, у перші місяці коронакризи рівень тестування був незрівнянно нижчим.

Койперс також оголосив, що зараз у голландських лікарнях перебуває 1985 пацієнтів з коронавірусом. Це на 122 більше, ніж учора. У відділеннях інтенсивної терапії перебуває 380 осіб, на 3 більше, ніж учора.

"Навантаження на систему лікарень продовжує рости", - сказав Койперс, який в той же час відзначає "сильний послаблюючий ефект вакцинації".

Підвищений тиск на лікарні має наслідки, сказав Койперс депутатам нижньої палати парламенту  : у 31 з 71 голландської лікарні наразі неможливо надати всю заплановану допомогу. Лише 15 лікарень надають додаткову допомогу, яку довелося відкласти раніше через коронавірус. Минулого тижня таких лікарень була 21.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.