Україна, Молдова і Грузія в грудні представлять ЄС стратегічне бачення подальшої взаємодії

Понеділок, 15 листопада 2021, 16:16

Україна, Грузія та Молдова на саміті "Східного партнерства" в грудні представлять стратегічне бачення подальшої взаємодії з ЄС на основі принципу диференціації.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу МЗС, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після зустрічі з грузинським і молдовським колегами у форматі "Асоційованого тріо".

Глави української, грузинської та молдовської дипломатії обговорили підготовку до саміту "Східного партнерства" 15 грудня. 

Кулеба озвучив три очікування України від формату "Східного партнерства"

"Україна, Грузія та Молдова виступають за трансформацію "Східного партнерства" в дієвий інструмент європейської інтеграції. На саміті в грудні ми представимо стратегічне бачення подальшої взаємодії з ЄС на основі принципу диференціації: хто робить і прагне більшого, має отримувати більше", - заявив Дмитро Кулеба. 

Міністр наголосив, що пришвидшення євроінтеграції зміцнить безпеку країн "Асоційованого тріо" та Євросоюзу загалом. 

Окремою темою зустрічі стали спільні проєкти "Асоційованого тріо" в рамках економічного та інвестиційного плану для "Східного партнерства".

Раніше Кулеба заявив, що в історії існування формату ЄС "Східного партнерства" настав вирішальний момент, і озвучив три очікування України від подальшого функціонування формату. 

Раніше повідомлялося, що в Офісі президента хочуть додатково до декларації саміту "Східного партнерства" підготувати окрему заяву "Асоційованого тріо".

Читайте докладніше:"Розділене тріо: як Молдова, Грузія та Україна шукають свої шляхи для зближення з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.