Берлін заперечив домовленості з Лукашенком про прийом мігрантів 

Четвер, 18 листопада 2021, 19:19

Німеччина не прийматиме біженців, які застрягли на білорусько-польському кордоні. 

Про це заявив у четвер міністр внутрішніх справ країни Горст Зеєгофер після переговорів зі своїм польським колегою, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Якби ми прийняли біженців, якби ми поступилися тиском і сказали, що "ми приймаємо біженців до європейських країн", то це означало б реалізацію самої основи цієї віроломної стратегії", - сказав Зеєгофер на пресконференції у Варшаві.

Вбивчий гуманізм Європи: як опір "білоруським" мігрантам розриває ЄС зсередини

"Йдеться про нерегулярну та віроломну міграцію, яку Білорусь організовує за певної підтримки Росії. Поляки не лише переслідують свої власні інтереси. Вони також діють на користь всього Європейського Союзу", - додав він. 

Зеєгофер назвав "дезінформацією" повідомлення білоруського інформаційного агентства БЕЛТА про те, що самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко представив канцлерци Ангелі Меркель план виходу з кризи, який включає прийом до ЄС 2 тисяч мігрантів.

Після двох раундів переговорів Лукашенка та Меркель у четвер білоруська влада очистила основні табори, де мігранти збиралися на кордоні з Польщею, перемістивши людей до сусіднього транспортно-логістичного центру.

Дивіться також: "Міграційна війна" Лукашенка з ЄС: ключові відео з кордону

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.