На Кіпрі запровадять обмеження для частини тих, хто не вакцинувався третьою дозою

Середа, 24 листопада 2021, 18:00

Влада Кіпру заборонить доступ до закритих приміщень, таких як торгові центри, ресторани та супермаркети, всім, хто не отримав третю дозу вакцини через сім місяців після вакцинації проти COVID-19.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

Міністр охорони здоров’я Кіпру Міхаліс Хаджіпантела заявив, що захід, який передбачає припинення з 18 грудня дії SafePass — паспорта вакцинації, — для тих людей, від часу повної вакцинації яких минуло 7 місяців.

Хаджіпантела також оголосив, що з 15 грудня лише особи віком від 12 років, які отримали хоча б одну дозу, зможуть відвідувати закриті та відкриті спортивні стадіони, театри, кінотеатри, нічні клуби та ресторани.

Наприкінці місяця носіння масок у всіх приміщеннях, включаючи школи, стане обов’язковим для всіх віком від 6 років. Діти віком від 6 до 11 також повинні будуть пред’явити довідку про те, що вони одужали від COVID-19 за останні шість місяців або пройшли ПЛР-тест протягом попереднього тижня для доступу до закритих приміщень і місць збору великої кількості людей.

Усі школярі повинні будуть проходити ПЛР-тести в мобільних пунктах тестування до різдвяних канікул, а всі шкільні різдвяні заходи будуть скасовані.

Майже 81% дорослих на Кіпрі повністю вакциновані, якщо говорити про все населення, то ця цифра становить 67%. Близько 14% населення наразі отримали бустерне щеплення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: