Блінкен зустрівся з Кулебою у Стокгольмі, говорили про шляхи протидії РФ

Четвер, 2 грудня 2021, 11:02

Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з главою МЗС України агресивну поведінку РФ і шляхи підтримки України.

Зустріч відбулася на полях міністерського засідання ОБСЄ у Стокгольмі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Український народ знає про непохитну відданість Сполучених Штатів територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.  Такої точки зору дотримуються не тільки Сполучені Штати, а й усі наші союзники по НАТО, що було дуже чітко простежуваним у розмовах, які ми мали протягом останніх кількох днів", - зазначив держсекретар США перед початком зустрічі з українським колегою.

"Ми глибоко стурбовані агресивною позицією, яку Росія знову зайняла стосовно України, і я з нетерпінням чекаю можливості поговорити з вами про шлях вперед щодо цього, а також про багато інших речей, важливих у наших відносинах", - сказав він.

Слід зазначити, що зустріч відбулася перед аналогічною двосторонньою зустріччю держсекретаря США Ентоні Блінкена з російським міністром закордонних справ Сергєєм Лавровим.

Як повідомлялося, глава МЗС РФ Сергєй Лавров спровокував дипломатичну суперечку на неформальній зустрічі перед засіданням міністерської ради ОБСЄ у Стокгольмі і отримав рішучу відповідь глави МЗС України Дмитра Кулеби і держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: