У Польщі повідомили про нові спроби перетину кордону з Білорусі, у тому числі силові

Понеділок, 20 грудня 2021, 10:25

Минулої доби кордон Білорусі з Польщею спробували незаконно перетнути 69 осіб, з них 26 проривалися через нього силою однією групою. 

Як повідомляє RMF24, про це повідомили у Прикордонній службі, пише "Європейська правда".

"На ділянці кордону біля Черемхи 26 іноземців силою проривалися через кордон. Натомість на ділянках в Плаській, Наревце і Дубичах Церковних перетнути кордон спробували групи з кількох осіб", - повідомили у пресслужбі прикордонників.

У Польщі розслідують, чи не був солдат-втікач шпигуном чи інформатором Білорусі

З початку року Польща зафіксувала вже понад 40 тисяч спроб нелегального перетину з Білорусі. Грудень поки залишається місяцем з найменшою кількістю випадків - близько 1200, тоді як у рекордному жовтні зафіксували 17,5 тисяч.

Як відомо, після найбільшого загострення міграційної кризи на кордоні Польщі й Білорусі місяць тому, коли біля пункту пропуску зібрались кілька тисяч мігрантів, ситуація заспокоїлася, Білорусь переселила мігрантів з табору у логістичний центр неподалік від кордону.

Проте і після того польські прикордонники щодня фіксують нові спроби нелегально потрапити в країну. Також в країні регулярно затримують водіїв, що допомагають мігрантам продовжити мандрівку в ЄС.

Читайте також: Гібридне перемир'я: як змінюється "міграційна війна" Лукашенка з ЄС.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: