Кулеба: про зміну "Нормандського формату" зараз не йдеться

Вівторок, 28 грудня 2021, 10:46

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на сьогодні не розглядається питання про зміну "Нормандського формату" переговорів по Донбасу.

Як пише "Європейська правда", про це Кулеба сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

"Про зміну нормандського формату зараз не йдеться. Є трек американо-російський, двосторонній, вони на ньому спілкуються. Але щойно на цьому треку виникають питання, які, на думку Сполучених Штатів, неможливо обговорювати чи вирішувати без їхніх союзників, зокрема України, вони консультуються з ними", - сказав Кулеба.

Міністр запевняє, що Київ перебуває у центрі всіх переговорних процесів, які ведуться між Заходом та Росією.

"Україна скрізь, в буквальному сенсі. Україна є ключовою причиною появи цих документів, Україна присутня в усіх консультаціях, в усіх розмовах, які ведуть з Росією. І з Україною партнери діляться тим, про що вони говорять з Росією, координують з нами свої позиції", - сказав Кулеба.

Він навів приклад, коли представниця держдепартаменту США Карен Донфрід перед поїздкою в Москву була в Києві.

"З ким США першими обговорили зміст цих документів? З Україною. Це і є відповідь. І ми ж не просто слухаємо в цих розмовах, ми викладаємо свою позицію, і наголошуємо, що ось це, це і це заздалегідь "не злітає", - додав міністр.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів про залучення США до переговорів Донбасу та план з 10 пунктів, який він запропонував усім можливим сторонам переговорів.

Читайте також статтю: Нормандія від Байдена: що змінить та чим загрожує вхід США до переговорів по Донбасу.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: