ЄС передав ДБР пересувні лабораторії для криміналістів на майже пів мільйона євро

Понеділок, 24 січня 2022, 16:42

Євросоюз передасть Державному бюро розслідувань сім пересувних лабораторій для інспекторів-криміналістів вартістю майже пів мільйона євро.

Про це "Європейській правді" повідомили у пресслужбі Консультативної місії  ЄС в Україні.

"Завдяки обладнанню загальною вартістю майже 410 000 євро слідчі Бюро отримають змогу ефективніше розслідувати злочини, вчинені посадовцями, суддями, правоохоронцями та військовими", - йдеться у повідомленні.

Обладнання придбали у рамках програми "Підтримка реформ у галузі верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного врядування" (ПРАВО-Поліція), що реалізується Управлінням ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу та у тісній співпраці з Консультативною місією ЄС в Україні (КМЄС).

"Наша мета — надати ДБР більше можливостей ефективно збирати докази та сприяти розбудові спроможностей Бюро, - заявив Фредрік Весслау, заступник голови Консультативної місії ЄС в Україні. – Якість доказів часто має вирішальне значення для результатів розслідування. КМЄС пишається тим, що сприяє стабільному розвитку Державного бюро розслідувань. Ми продовжуємо ділитися передовим досвідом ЄС у сфері проведення досудових розслідувань, зокрема щодо огляду місця злочину, і впевнені, що завдяки цьому Бюро працюватиме на рівні міжнародних стандартів із відповідною високою якістю".

Раніше повідомлялося про передачу Євросоюзом Нацполіції 10 пересувних лабораторій для експертів-криміналістів.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: