Президент Польщі в кінці тижня скликає Раду нацбезпеки через ситуацію довкола України

Вівторок, 25 січня 2022, 11:42

Президент Польщі Анджей Дуда скликає на п’ятницю 28 січня засідання Ради національної безпеки у зв’язку з ситуацією довкола України і на східному флангу НАТО.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє PAP.

Президент зазначив, що наразі немає ніяких вказівок на те, що щось загрожує небезпеці самої Польщі.

Дві третини поляків виступають за надання допомоги Україні у разі російського вторгнення

Увечері в понеділок відбулася відеоконференція за участі президента США Джо Байдена та лідерів Польщі, Німеччини, Франції, Італії, Британії, ЄС і НАТО. 

"Я хочу, щоб зустріч Ради нацбезпеки відбулася у п’ятницю, тому що тоді відбудуться консультації і з іншими союзниками, зокрема я кажу про країни Балтії. Ці консультації відбудуться на тижні і мають завершитися у четвер", - зазначив Анджей Дуда. 

Він зазначив, що у п’ятницю хоче поділитися деталями про поточну ситуацію з усіма найважливішими учасниками політичного життя в країні. 

Анджей Дуда зазначив, що не може детально переказувати зміст відеоконференції з західними лідерами, але загалом розмова стосувалася ситуації довкола України і варіантів дій для ЄС і НАТО, якщо Росія вдасться до нової агресії. 

Як повідомлялося, Північноатлантичний альянс приводить сили у готовність та відправляє на східний фланг НАТО додаткові сили, зокрема кораблі й винищувачі, задля посилення стримування й захисту союзників у зв’язку з діями РФ довкола України. 

Крім того, Пентагон привів у готовність 8500 військових у США для потенційного перекидання у Європу, якщо у цьому виникне необхідність.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.