У Казахстані заявили, що війська проросійської ОДКБ охороняють стратегічні об’єкти

Неділя, 9 січня 2022, 11:58

Військам держав Організації договору колективної безпеки (ОДКБ), які прибули до Казахстану за запитом чинної влади країни, передали під охорону низку стратегічних об'єктів. 

Про це президенту Казахстану Касиму-Жомарту Токаєву доповіли в неділю на засіданні оперативного штабу, пише "Європейська правда" з посиланням на повідомлення на офіційному сайті президента Казахстану.

"Виставлено блокпости, об'єднаному миротворчому контингенту держав-учасниць ОДКБ під охорону передано низку стратегічних об'єктів. Силовими структурами продовжується "зачистка" населених пунктів", - повідомляється на сайті президента Казахстану.

Євросоюз: зовнішня військова підтримка має поважати суверенітет Казахстану

На засіданні відзначили, що у всіх регіонах країни "ситуація стабілізована, встановлено контроль над оперативною обстановкою, правоохоронними органами звільнено всі раніше захоплені адміністративні будівлі, відновлюється робота комунальних об'єктів та систем життєзабезпечення".

Перші підрозділи іноземних військ в рамках ОДКБ, серед яких найбільше російських військових, прибули до Казахстану 6 січня. Вони були відправлені на прохання президента Казахстану після спалаху масштабних протестів. 

Влада Казахстану заявляє, що протестувальники є терористами, і серед них нібито значна частина іноземців.

У російському Міноборони заявили, що російські військові розпочали охорону аеродромів, об'єктів соціальної інфраструктури та інших життєво важливих об'єктів.

Детальніше про події в Казахстані можна почитати у статті Ще не окупація, але інтервенція: які наслідки матиме введення військ РФ у Казахстан

Також на цю тему можна також подивитися й нове відео на ЄвроПравді.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: