Байден закликав американців покинути Україну вже зараз

П'ятниця, 11 лютого 2022, 08:05

Президент США Джо Байден закликав американців негайно покинути Україну, оскільки ситуація може швидко зійти на божевілля.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю NBC News.

"Американські громадяни мають виїхати зараз", – сказав Байден.

"Це не схоже на те, як все відбувається у випадку терористичної організації. Ми маємо справу з однією з найбільших армій світу. Це зовсім інша ситуація, і все може швидко зійти на божевілля", - зазначив він.

Коли Байдена запитали, який сценарій може спонукати його відправити війська для порятунку американців, які тікають з України, він відповів: "Жодного. Це світова війна, коли американці та Росія починають стріляти один в одного".

"Ми перебуваємо в зовсім іншому світі, ніж будь-коли", – додав він.

Байден заявив також, що якщо президент Росії Владімір Путін "досить дурний, щоб вторгнутись, він достатньо розумний, щоб не робити нічого, що негативно вплинуло б на американських громадян".

Окремо в четвер Держдепартамент оприлюднив консультативне попередження про те, що США "не зможуть евакуювати американських громадян у разі російських військових дій будь-де в Україні". У Держдепі попередили, що регулярні консульські служби, включаючи допомогу громадянам, які намагаються покинути країну, будуть "сильно страждати".

Нагадаємо, The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників у середу повідомила, що Білий дім схвалив план розміщення військ у Польщі для допомоги в евакуації американців з України.

За даними видання, частина військовослужбовців 82-го повітряно-десантного корпусу розпочне створення блокпостів та інших об’єктів на кордоні Польщі з Україною, щоб почати підготовку до обслуговування американців. Військові надаватимуть матеріально-технічну підтримку, щоб допомогти координувати евакуацію, а не літати літаками безпосередньо в Україну, щоб вивезти американських громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: